Johannes Passion van Bach op 9 april in Hanzehof Zutphen

Concentus Cantzione zal op donderdag ’s avonds 9 april de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitvoeren in de Buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen. Het concert begint om 20.15 uur.

Het koor bestaat uit dertig zangers en is speciaal voor dit concert samengesteld. De zangers komen niet alleen uit Zutphen en omstreken maar ook uit Enschede, Utrecht en Alphen aan de Rijn. De repetities voor het concert zijn in volle gang. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Emile Engel. Medewerking wordt verleend door de solisten Mark Omvlee (evangelist), Dirk Snellings (Christus), Hilde Coppé (sopraan), Patrick Van Goethem (altus), Ivan Goossens (tenor) en Lieven Termont (bas) en door het orkest il Concerto Barocco. De organisatie is in handen van de Stichting Projectkoren Zutphen.

De passiemuziek naar het Evangelie van Johannes wordt gerekend tot de meesterscheppingen van Johann Sebastian Bach. Het behoort tot de meest bekende composities in de enorme rij van muziekwerken die van de middeleeuwen af tot nu toe het lijden en sterven van Jezus Christus hebben behandeld. De Johannes Passion werd vijf jaar vóór de Matthäus Passion gecomponeerd. Het werk duurt circa 2,5 uur.

Toegangskaarten voor de Johannes Passion kosten € 24,- (CPJ en 65+ betalen € 18,75) en zijn verkrijgbaar bij Hanzehof (www.hanzehof. nl of telefoon 0575 – 512 013) en bij Music AIIIn, Beukerstraat 24 te Zutphen en bij de koorleden.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof