Adva Tas – sopraan

Opleiding

De Israëlisch/Nederlandse sopraan Adva Tas is aan de gerenommeerde toneelschool “Bet-Zvi” in Tel Aviv als actrice afgestudeerd. Vervolgens besloot ze haar vocale kwaliteiten verder te ontwikkelen. Zij studeerde zang aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Meinard Kraak. Adva Tas volgde masterclasses bij onder anderen Galina Vishnevskaya, Charlotte Margiono, Cristina Deutkom, Henk Smit, Joan Dornemann en Mignon Dunn. Zij nam verscheidene malen deel aan het

Opera zomer programma van de “International Vocal Arts Institute” in Tel Aviv.  Van dit instituut ontving zij een beurs die haar in staat stelde om in New York te studeren bij verschillende coaches van de Metropolitan Opera. Aan de Accademia Chigiana in Siena studeerde zij bij Shirley Verrett.

Uitvoeringen

Ze zong met diverse orkesten, waaronder de symfonieorkesten van de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, Musica Instrumentalis, het Nederlands Promenade Orkest, Ra’anana Philharmonic, Nederlands Kamerorkest en het Residentie Orkest. Daarbij werkte zij met dirigenten als Paul McCreesh, Dan Ettinger, Matthias Foremny, Jaap van Zweden en Hartmut Haenchen. Zij zong onder andere de rollen van Donna Anna in Mozart’s Don Giovanni, Salud in La vida breve van De Falla, Madame Lidoine in Poulenc’s Dialogues des Carmelites, Marguerite in Gounod’s Faust, Giselda in Verdi’s “I Lombardi” en Ortlinde in Wagner’s Die Walküre.  Adva werd door de Nederlandse Opera als cover gevraagd voor de rollen van Israelite Woman in Samson (Händel) en Elettra in Idomeneo (Mozart). In 2006 zong zij Violetta in La Traviata en in 2007 Leonora in Il Trovatore (Verdi) tijdens de Schlossfestspiele te Schwerin.

Repertoire

Haar oratorium repertoire bevat onder andere Debussy’s L´enfant prodigue, Rossini’s Stabat Mater, Mendelssohn’s Elias, Händel’s Messiah en Verdi’s Requiem.

Samenwerkingen

Zij treedt regelmatig op met pianiste Mirsa Adami in binnen en buitenland. Hun repertoire omvat onder andere Berg’s Sieben frühe Lieder, Très Poemas van Turina, Berlioz’s Les Nuits d`Eté en  Shostakovich’s From Jewish Folk Poetry.

Professie

Adva Tas organiseert ook semi-scenische concert reeksen. Het repertoire varieert van opera tot geënsceneerde liedcycli.

Comments are closed.