Concentus Cantzione werkt mee aan het Beethovenfestival in Zutphen

Beethoven

Concentus Cantzione werkt mee aan het
Beethovenfestival in Zutphen

Eind augustus vindt in Zutphen het Beethovenfestival plaats en voor dit festival zijn twee bijzondere koorwerken geprogrammeerd. Bijzonder omdat de koormuziek van Beethoven weinig ten gehore wordt gebracht. Meld je daarom aan bij dit bijzondere project waarbij je meezingt in een prachtig koor, met professionele solisten en een topdirigent op het gebied van authentiek muziekuitvoeringen: Jan Willem de Vriend die veel te zien en te horen is bij Podium Witteman en DeWereldDraaitDoor.

Jan Willem de Vriend

Uitgevoerd worden het Kyrie en Gloria uit de Mis in C en de Chorfantasie, beide van Beethoven.

Ook worden op 26 augustus het 5e pianoconcert en ouverture Carollan door de pianisten Chuann Chai en V. Sofronitsky uitgevoerd.

Het projectkoor Concentus Cantzione is gevraagd een koor samen te stellen olv van dirigent Emile Engel, die medeorganisator is van het Beethovenfestival, dat dit jaar voor de tweede maal gehouden gaat worden in Zutphen.

Er wordt gezongen uit een Bärenreiter partituur Mis in C Beethoven en de Chorfantasie is digitaal beschikbaar.

Er is een koor met een omvang van ongeveer 55 zangers ( 20 sopranen, 15 alten, 10 tenoren, 10 bassen) nodig.

Concert informatie:Hanzehof
Coehoornsingel 1
7201 AA Zutphen
  
Aanvang:20.15 uur
Entree:€ 35,00
Entree:€ 39,50 (inclusief de lezing)
  
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de kassa van de Hanzehof.
  
Koor informatie:Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor geoefende sopranen en alten en er is nog wat meer ruimte voor bassen en tenoren die kunnen deelnemen. Repetities zijn op: zaterdag 4 juni , zaterdag 11 juni, zaterdag 20 augustus, zondag 21 augustus, generale repetitie donderdag 25 augustus. Voor informatie kun je contact opnemen met Harry van Vliet: info@concentus-cantzione.nI
of bij Emile Engel e.engeI@p|anet.n| of 06 54 37 48 36

Comments are closed.