Afbeelding projectAfbeelding project

Hohe Messe van J.S. Bach - zaterdag 11 en zondag 12 november

Datum
11/11/2023
Aanvang
19:30
Plaats
de Buitensociëteit, Hanzehof, Zutphen
Op zaterdagavond 11 november en zondagmiddag 12 november wordt de Hohe Messe van J.S. Bach uitgevoerd door projectkoor Concentus Cantzione en vocaalensemble Ex Arte o.l.v. dirigent Emilie Engel.

In dit werk komt de genialiteit van Bach tot een geweldig hoogtepunt. Het werk is geschreven voor vijf zangsolisten en een vijf- tot achtstemmig koor met ook een rijk bezet orkest. Het sublieme Barokorkest La Sorpresa laat dit compositorische hoogtepunt met grote polyfone complexiteit stralen en solisten van grote naam en faam zoals Minho Jeong, Hilde Coppé, Vincent Lesage, Michiel Meijer zullen de aria’s zingen.

De Hohe Messe, ook wel H-moll Messe genoemd, is feitelijk een mis op Latijnse tekst, maar in zijn abstracte schoonheid juist en vooral een ultieme muzikale ervaring die zijn weerga niet kent. De kracht en de energie van dit werk is ongelooflijk groot en het vraagt van koor, solisten en orkest een grote inspanning om het werk zo goed mogelijk te realiseren.  

Op zaterdag 11 november wordt de Hohe Messe opgevoerd in de Buitensociëteit van de Hanzehof en op zondagmiddag 12 november wordt hetzelfde meesterwerk van Bach ten gehore gebracht in het Wilminktheater in Enschede.

Kaarten voor het concert in de Hanzehof | zaterdag 11 november | 19:30 uur
€ 39,50 (inclusief garderobe en drankje)
€ 15,- voor jongeren tot en met 18 jaar  

Kaarten zijn hier te bestellen.

Kaarten voor het concert in het Wilminktheater | zondag 12 november | 14:30 uur
Normaal tarief: € 45,-
Jeugd en jongeren: € 12,50

Kaarten zijn hier te bestellen.

Terug naar overzicht
Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof