Rick Zwart

Rick studeert op dit moment aan het ‘Conservatorium van Amsterdam’ bij bariton Pierre Mak, waar hij in juni zijn eindexamen zal afleggen.

Hij is inmiddels al aangenomen voor de ‘Guildhall – school of music & drama’ in Londen, waar hij ook een ‘scholarship’ mee heeft gewonnen. Hier zal hij vanaf september 2012 zijn studie voortzetten bij bariton Robert Dean.

Masterclasses volgde hij o.a. bij Tom Krause, Ira Siff, en Claron McFadden.

Binnenkort zal hij participeren in masterclasses van o.a. Margreet Honig en Emma Kirkby en is hij als ‘scholar’ aangenomen bij ‘Samling Masterclasses’ onder leiding van Sir Thomas Allen, Patricia McMahon en pianist Roger Vignoles.

Als operazanger was hij meerdere malen te gast bij the Dutch National Opera Academy. Hier zong hij de rol van ‘Publio’ in Mozart’ La clemenza di Tito, ‘Filiberto’ in Rossini’Il signor Bruschino, ‘Superintendant Budd’ in Britten’ Albert Herring en werkte hij samen met regisseurs Alexander Oliver en Floris Visser, en dirigenten Richard Egarr en Simon Over.

Ook was hij te gast bij ‘Opera Studio Nederland’ waar hij de rol van Don Alfonso vertolkte in Mozart’ Cosí fan tutte, onder leiding van Hans Nieuwenhuis en Ivan Törzs.

Daarnaast is Rick ook vaak te gast bij diverse koren om te soleren in uiteenlopende oratoria, zoals het requiem van Mozart en diens mis in c-klein, alle baspartijen in de passies van J.S. Bach en Rossini’ Petite Messe Solenelle.

Comments are closed.