Afbelding solist

Emile Engel

Dirigent

Emile Engel beweegt zich als dirigent, pianodocent en uitvoerend musicus volop in het muziekleven, zowel in de lichte als de klassieke muziek. Hij dirigeert meerdere koren en daarnaast heeft hij samen met Cathelijne Maat een pianoschool. Emile maakt deel uit van het Simeonkwartet, een pianokwartet dat zich toelegt op het uitvoeren van muziek van de Nederlandse componist Simeon ten Holt, onder andere bekend van het Canto Ostinato. Verder is hij als dirigent en bestuurslid actief bij Paaspop Klassiek dat in Zieuwent onder andere jaarlijks de uitvoering van de Matthäus Passion organiseert. Daarnaast is Emile Engel programmeur van het Beethoven Festival in Zutphen en CODA Classique in CODA Museum Apeldoorn.

Emile Engel werkt met orkesten als Barokorkest La Sorpresa en het Van Wassenear Consort en een cast van internationale solisten. Met zijn wijze van dirigeren daagt hij koren uit het beste van zichzelf te geven. Met groot enthousiasme en passie en met vaak verrassende repertoirekeuzes blijft hij continu uitdagen.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof