Afbelding solist

Adva Tas

Sopraan

De Israëlisch/Nederlandse sopraan Adva Tas is aan de gerenommeerde toneelschool “Bet-Zvi” in Tel Aviv als actrice afgestudeerd. Vervolgens besloot ze haar vocale kwaliteiten te ontwikkelen. Ze studeerde zang aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Meinard Kraak. Adva Tas volgde masterclasses bij onder anderen Galina Vishnevskaya, Charlotte Margiono, Cristina Deutkom, Henk Smit, Joan Dornemann en Mignon Dunn. Zij nam verscheidene malen deel aan het opera zomerprogramma van de International Vocal Arts Institute in Tel Aviv.  Van dit instituut ontving zij een beurs die haar in staat stelde om in New York te studeren bij verschillende coaches van de Metropolitan Opera. Aan de Accademia Chigiana in Siena studeerde zij bij Shirley Verrett.

Ze zong met diverse orkesten waaronder de symfonieorkesten van de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, Musica Instrumentalis, het Nederlands Promenade Orkest, Ra’anana Philharmonic, Nederlands Kamerorkest en het Residentie Orkest. Daarbij werkte zij met dirigenten als Paul McCreesh, Dan Ettinger, Matthias Foremny, Jaap van Zweden en Hartmut Haenchen. Zij zong onder andere de rollen van Donna Anna in Mozart’s Don Giovanni, Salud in La vida breve van De Falla, Madame Lidoine in Poulenc’s Dialogues des Carmelites, Marguerite in Gounod’s Faust, Giselda in Verdi’s “I Lombardi” en Ortlinde in Wagner’s Die Walküre. Tasa werd door de Nederlandse Opera gevraagd voor de rollen van Israelite Woman in Samson (Händel) en Elettra in Idomeneo (Mozart). In 2006 zong zij Violetta in La Traviata en in 2007 Leonora in Il Trovatore (Verdi) tijdens de Schlossfestspiele te Schwerin.

Haar oratorium repertoire bevat onder andere Debussy’s L´enfant prodigue, Rossini’s Stabat Mater, Mendelssohn’s Elias, Händel’s Messiah en Verdi’s Requiem. Tas treedt regelmatig op met pianiste Mirsa Adami in binnen en buitenland. Hun repertoire omvat onder andere Berg’s Sieben frühe Lieder, Très Poemas van Turina, Berlioz’s Les Nuits d`Eté en  Shostakovich’s From Jewish Folk Poetry. Adva Tas organiseert ook semi-scenische concert reeksen. Het repertoire varieert van opera tot geënsceneerde liedcycli.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof