Afbelding solist

Ivan Goosens

Tenor

Geboren te Antwerpen, studeerde Ivan Goossens aanvankelijk piano aan de Conservatoria van Antwerpen en Tilburg, waar hij Eerste Prijzen Piano en Kamermuziek en het diploma Docerend Musicus behaalde. Daarna behaalde hij bij Lucienne Van Deyck een Eerste Prijs Zang. In Amsterdam studeerde Ivan Goossens nog verder bij Roland Klekamp en Udo Reinemann.

Zijn repertoire gaat van de middeleeuwse tot de hedendaagse muziek, inclusief opera en musical en omvat onder andere de belangrijkste passies, oratoria en missen van J.S. Bach, G.F. Haendel, J. Haydn, W.A. Mozart, F. Schubert, C. Saint-Saëns, maar ook werken van K. Weill, V. Nees, O. Respighi en vele anderen. Hij verleende regelmatig zijn medewerking aan producties met Collegium Vocale, La Chapelle Royale de Paris, La Petitie Bande en Il Fondamento. Sinds 1994 is hij verbonden aan het prestigieuze BRTN-koor (thans het “Vlaams Radio Koor”).

Solistisch concerteerde Ivan Goossens in heel België, in Nederland, Frankrijk, Engeland, Hongarije en Mexico en tevens voor radio en televisie waarvoor hij verscheidene opnames realiseerde. Tevens geeft Ivan Goossens regelmatig liedrecitals met werken van onder andere B. Britten, C. Debussy, A. Copland, G. Gershwin, C. Porter, K. Weill enz. Voor L’Oiseau-Lyre zette Ivan de Evangelistenpartij van “Die Passion” van H. von Herzogenberg op CD, een wereldpremière-opname.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof