Afbelding solist

Joseph W. Schlesinger

Altus

Joseph W. Schlesinger, Spanjaard van geboorte, nu Amerikaan en woonachtig in Amsterdam, groeide op in Europa en de Verenigde Staten. Daar voltooide hij zijn zangstudie aan de De Paul University bij Theresa Brancaccio. Hij vervolgde, op basis van een Netherland-America Foundation/Fulbright Fellowship, zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij zich verder specialiseerde in de Oude Muziek en Barok Muziek. Hij volgde masterclasses met en werd gecoacht door onder andere Max van Egmond, Marius van Altena, René Jacobs, Derek Lee Ragin en William Christie.

Schlesinger trad op als solist in Europa, de V.S. en Japan. Hij zong oratoria van Händel en Johann Sebastian Bach, onder andere in Sapporo, Japan tijdens het Pacific Music Festival en maakte zijn operadebuut aan de Glimmerglass Opera in New York. Met het Chicago Opera Theatre zong hij in L’Orfeo van Monteverdi. Schlesinger werkte verder met ensembles als het Parnassus Ensemble en het Florilegium Musicum en met dirigenten als Jos van Veldhoven en Johann Sonneveld.  Schlesinger zingt in Amsterdam vaak met Barokensemble De Swaen. Tijdens het Holland Festival heeft hij in juni 2004 de opera Wet Snow ten gehore gebracht en daarna de opera Bonifacius. Schlesinger trad ook als zanger op in de films My Best Friend’s Wedding en The Ascent.

In 1999 won hij de Friedrich Schorr Memorial Performance Prize.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof