Afbelding solist

Ken Gould

Bas / Bariton

Ken Gould volgde zangopleidingen in Californië en barokmuziek bij Max van Egmond aan het Sweelinck Conservatorium. Hij zingt geregeld solopartijen in  passies, missen en oratoria en is vaak te horen als gastsolist bij diverse festivals.  Hij is geregeld te horen als vertolker van liederen uit zeer diverse perioden. Met Israel Golani (luit/theorbe) en Cassandra Luckhardt (viola da gamba) zingt hij renaissance- en barokliederen. Eind 2005 was het programma “Barokke Buitenbeentjes” te horen in het Amsterdamse Concertgebouw. Met de pianist Jeroen Sarphati geeft Gould recitals van klassieke en hedendaagse  muziek. Na hun succesvolle programma (en cd)  Songs My Mother Taught me: A Jewish Journey, verscheen in 2006 een tweede gezamenlijke cd van hun programma “Hortus Romanticus”. Gould heeft onlangs voor het Brillant-Classics-label de solo- en kwartetliederen van Brahms opgenomen. Verschillende componisten, waaronder Jeff Hamburg, René Samson, Gene Carl en Paul Frankenhuijzen, componeerden werken voor hem, waarvan hij ook de premières zong. Als operazanger was hij recent te zien in te titelrollen van de Händel’s opera’s Saul en Hercules, als Apollo in een Nederlandstalige productie van Händels Apollo en Dafne en twee keer in Moskou in de titelrol van Telemanns Pompinone.

Gould geeft masterclasses in binnen- en buitenland zoals onlangs in Los Angelos en aan het Tsjaikovsky conservatorium in Moskou. In 2004 was hij juryvoorzitter van een internationaal kamermuziekconcours. Sinds 1998 is hij voorzanger bij de Liberaal Joodse Gemeente van Den Haag. Gould werkt onder andere met Philippe Herreweghe en met Thomas Hegelbrock.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof