Afbelding solist

Mark Omvlee

Tenor

De tenor Mark Omvlee volgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij studeerde bij Hein Meens. Na het behalen van zijn diploma in 2003 vervolmaakte hij zich door het volgen van verschillende interpretatiecursussen en Masterclasses bij o.a. Nico Van der Meel. Nu legt hij zich toe op een veelzijdige reputatie in een zeer divers repertoire dat zich uitstrekt van de vroege barok (Monteverdi, Carissimi en Schütz) via de grote oratoria van Bach, Händel, opera’s van Purcell tot aan werk van Orff, Strawinsky, Weill. Ook het muziektheater speelt een belangrijke rol in zijn carrière.

Inmiddels is hij een veelgevraagd solist als Evangelist in Bach’s Passionen tot aan MacHeath in Weill’s Dreigroschenoper. Hij werkt samen met Barokensemble De Swaen, Amsterdams Bach Consort en Camerata Trajectina. In 2005 maakte Mark Omvlee zijn debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw te Amsterdam in de opera Jerusalem van Verdi. Naast zijn zangcarrière werkt hij ook als dirigent/pianist in de lichtere muziek. Momenteel wordt hij gecoacht door Marcel Reijans.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof