Afbelding solist

Nanco de Vries

Bariton

De Nederlandse bariton Nanco de Vries begon zijn zangstudie als bas aan het Utrechts Conservatorium bij Udo Reinemann en sloot deze cum laude af. Hij zette zijn zangstudie voort bij Diane Forlano en ontwikkelde zijn stem verder in het baritonvak bij de Amerikaanse tenor James McCray. Momenteel wordt hij gecoacht door Rafael Ortiz.

In hetzelfde jaar was hij prijswinnaar van het Christina Deutekom concours en werd toegelaten tot de studie voor de Nederlandse Muziekprijs. Uitvoeringen. Hij maakte als Alfio in de Cavaleria Rusticana zijn baritondebuut. Hij werkte met verschillende vooraanstaande dirigenten zoals H. Haengen, G. Jenkins, A. Lombard, Yuri Simanov, Hans Vonk, Edo de Waart en Vladimir Spivakov. Hoogtepunten van zijn laatste concert engagementen in het Amsterdams Concertgebouw zijn onder andere. Die Theresien Messe en Die Schöpfung (Haydn) (Radio Kamer Orkest onder leiding van Frans Brüggen), Symfonie no. 9 van Beethoven (onder leiding van Claus Peter Flor) Janacheck`s Osud (Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart). Verder zong Nanco de titelrollen in outdoor-concerten in Amsterdam van Verdi's Nabucco en MacBeth. In het buitenland was hij te horen in Italië in Shostakovitschs Symfonie no. 14 (Padova Symfonie Orkest onder leiding van Hans Vonk), en op de Canarische Eilanden in het zelfde werk (Las Palmas Symfonie Orkest onder leiding van Viktor Libermann), in Spanje in Mozarts Requiem (Moscow Virtuosi onder leiding van. Vladimir Spivakov), in Turkije in Beethovens Negende Symfonie en het Requiem van Mozart (Bilkents Symfonie Orkest Ankara onder leiding van. C.A.Rickenbacher) en in Frankrijk de titelrol in Schumanns Szenen zu Goethes Faust (Orchestre National de Lille onder leiding van C.A. Rickenbacher)

In het ,,Große Festspielhaus“ in Salzburg en in de Philharmonie München viel Nanco te beluisteren als Alberich met de Münchner Sinfoniker onder leiding van H. Förster in Loriots Ring an einem Abend. In Noorwegen werkte Nanco mee aan een scenische uitvoering van Carmen (Bizet) als Escamillo. Vanaf 1996 was hij aan het Meininger Staats Theater geëngageerd, waar hij onder andere de volgende rollen voor zijn rekening nam: Scarpia (Tosca), Holländer (Holländer), Don Giovanni (Don Giovanni), Rigoletto (Rigoletto), Alfio (Cavalleria Rusticana), Tonio (Pagliacci), Don Alfonso (Cosi fan tutte), Boris (Lady Macbeth von Mzensk), Peter (Hänsel und Gretel), Der Grafen von Westmoreland (Sly) en Alberich (Rheingold, Siegfried en Götterdämmerung) als Germont in La Traviata en als Balstrode in Peter Grimes in een regie van Christine Mielitz. De laatste jaren was Nanco vast verbonden aan de Komische Oper te Berlijn waar hij onder anderen Balstrode (Peter Grimes), Leander (Liefde voor de drie sinaasappelen) en Mr. Gedge (Albert Herring) zong. Momenteel is hij als freelance opera- en concertzanger werkzaam.

Steun ons!

Word vriend of donateur!

En draag bij aan de instandhouding van een waardevolle instelling! U krijgt dan o.a korting op concertkaarten. De minimum jaarlijkse bijdrage is € 50,-

Foto koor - Theater Hanzehof